In 1990 kwam mede initiatiefnemer en mede oprichter van Algemeen Belang '90 Cees Berends als eenmansfractie in de gemeenteraad. Na de verkiezingen in 1994 kreeg hij versterking van Pieter Verstraaten en in 1998 werd met Jos v.d. Boogaart zelfs een derde raadszetel in de wacht gesleept. Van 1998 tot 2002 maakte Algemeen Belang '90 deel uit van het college en werd Cees Berends wethouder Openbare Werken.

Met de verkiezingen in 2002 verloor noch won AB '90 stemmen, maar toch werden zij geen collegepartij. Dit omdat de grootste partij in de gemeente Mill het CDA liever met de VKP verder ging. Na een fusie tussen de VVD en de fractie Wijdeven had ook deze nieuwe partij 3 zetels waarmee een college mogelijk werd met een meerderheid in de gemeenteraad.

Cees Berends besloot in augustus 2002 om uit de actieve politiek te stappen en zich weer volledig met zijn bedrijf CeBe Tuinen bezig te gaan houden. De vrij gekomen raadszetel werd daarna ingenomen door Corné Kremers en Pieter Verstraaten werd de nieuwe fractievoorzitter. Leo Selten nam toen als burgerlid namens AB '90 plaats in de commissie Grondgebiedzaken om daar Pieter te assisteren. Jos en Corné bemanden sindsdien namens AB '90 de raadscommissie Samenleving en Bestuur.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vandaar dat Cees Berends zich voor de verkiezingen in 2006 toch weer verkiesbaar stelde. Hij stond op nummer 4 op de verkiezingslijst, Corné nummer 3, Pieter Verstraaten nummer 2 en Jos van den Boogaart was lijstrekker en de beoogde wethouder voor Algemeen Belang ’90.

De verkiezingen op 7 maart 2006 waren voor AB’90 een groot succes. De partij steeg namelijk van 3 naar 4 zetels. Toch kwam AB’90 niet in het college. Het CDA (ging van 5 naar 4 zetels) gaf er de voorkeur aan om door te regeren met de VKP (bleef op 3 zetels). Wel had men daarvoor een derde partij nodig om de meerderheid te behalen. Deze vond men in de PvdA (bleef op 2 zetels). Het college in de gemeente Mill bestond dus van 2006 tot 2010 uit 3 wethouders en een burgemeester. AB’90 was te vinden in de oppositie waar zij alles positief maar zeer kritisch volgden.

Op woensdag 3 maart 2010 stonden er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Algemeen Belang ’90 won hierbij opnieuw een zetel en werd de grootste fractie met 5 zetels. Samen met de Vier Kernen Partij vormden zij het college. Jos van den Boogaart werd wethouder namens AB’90. Verder in de raadsfractie Pieter Verstraaten, Erik Rietveld, Corné Kremers, Cees Berends en Theo van Eenbergen.

In november 2010 liep het door diverse redenen spaak in het college. Algemeen Belang ’90 besloot afscheid te nemen van de VKP als coalitiegenoot en vormde vanaf dat moment samen met het CDA het college van B&W van de gemeente Mill en Sint Hubert.

In april 2013 besloot Pieter Verstraaten na 19 jaar afscheid te nemen als raadslid. Hij droeg zijn raadszetel over aan Marcel van den Elzen. Pieter blijft wel als commissielid grondgebiedzaken actief.

Corné Kremers besloot in september 2013 zijn raadswerk te beëindigen. Dit omdat zijn raadswerk niet langer te combineren was met zijn eigen bedrijfsactiviteiten. Zijn zetel werd overgenomen door Bram Hendriks.

Mayke van den Elzen is in deze raadsperiode als burgerlid actief in de raadscommissie samenlevingszaken en bestuur. Ook Bram Hendriks en Marcel van den Elzen waren al actief als burgerlid in de raadscommissies.